Wegenbelasting 2015 berekenen

Wil je de wegenbelasting 2015 berekenen? We hebben een wegenbelasting calculator gemaakt zodat je makkelijk jouw te betalen bedrag kunt berekenen, hieronder kun je jouw gegevens invullen. Na het ingeven zie je direct wat je aan wegenbelasting dient te betalen voor een bepaald voertuig.
Bereken tool
Je hebt een aantal gegevens nodig om de berekening te kunnen doen. Allereerst moet je weten welk soort auto je hebt. Dit kan een motor, bus of personenauto zijn bijvoorbeeld. De meeste mensen hebben een personenauto, maar wellicht rijd jij in iets anders. Een 2e punt dat je moet weten is het soort brandstof dat je auto gebruikt. Dit kan bijvoorbeeld LPG, LPG3, diesel of benzine zijn. De laatste twee zaken die bekend moeten zijn is de provincie waar je woont en het gewicht van je auto. Al deze facturen bij elkaar bepalen de hoogte van de wegenbelasting die je maandelijks, per kwartaal of jaarlijks gaat betalen.


Veel wegenbelasting betalen

Over het algemeen kunnen we zeggen dat auto’s die op LPG rijden duur zijn qua wegenbelasting. Ook diesel auto’s komen er over het algemeen niet goed vanaf. Benzine auto’s met een lage CO2 uitstoot zijn het voordeligst. Er zijn zelfs auto’s die helemaal geen wegenbelasting hoeven te betalen. Dit geldt voor auto’s die minder dan 50 g/km CO2 uitstoten. Let op, dit geldt voor 2014. Voor 2015 is het nog niet bekend welke regel er precies gaat gelden.
Als je wilt weten hoeveel wegenbelasting je moet betalen, gebruik dan even de bereken tool op de website van de belastingdienst. Zo heb je een idee van de hoogte van de wegenbelasting. Als je het bedrag van 2014 weet, dan zal dit in de meeste gevallen in 2015 weinig veranderen. Dat het bedrag in 2015 iets hoger gaat uitvallen moet je wel rekening mee houden.