Wegenbelasting 2015 diesel

Wil je meer informatie over de wegenbelasting 2015 diesel? Wat is de hoogte van de wegenbelasting voor diesel auto’s in 2015, dat is de vraag waar wij graag met je naar kijken. Momenteel zijn de bedragen voor 2014 bekend, logisch natuurlijk, want we leven in 2014 (op moment van schrijven). Voor 2015 zijn de plannen echter nog niet bekend. Bedragen voor 2015 zijn daarom niet te noemen. Echter, als de bedragen voor 2014 weet dan heb je wel een idee waar je ook in 2015 op moet rekenen. In de meeste gevallen zal het bedrag nauwelijks verschillen is onze verwachting.

Zelf berekenen via internet
De hoogte van de wegenbelasting voor een diesel auto is eenvoudig online te berekenen. De Belastingdienst heeft een speciale tool op haar website staat waarbij je na het invullen van enkele gegevens kunt zien hoeveel de wegenbelasting bedraagt die je moet betalen. JE kunt dus binnen enkele seconden zien hoeveel de wegenbelasting bedraagt voor 2014.
Zo kun je bijvoorbeeld berekenen hoeveel wegenbelasting je moet betalen voor een diesel personenauto van 1600 kilogram, namelijk 436 euro per kwartaal. Tenminste, dit moet je betalen als je in Limburg woont.  In Noord-Holland bijvoorbeeld, ben je een tientje minder kwijt per kwartaal. Let op, de genoemde bedragen gelden voor 2014. Voor 2015 zijn ze op het moment van schrijven dus nog niet bekend.


Bereken het zelf
Als je wilt weten hoeveel wegenbelasting je moet gaan betalen voor een bepaalde auto, bereken het dan zelf even via de website van de belastingdienst. Deze website kun je benaderen via belastingdienst.nl. Binnen een minuutje zie je hoeveel de wegenbelasting bedraagt in 2014. Voor 2015 heb je dan ongeveer een idee van de hoogte van de diesel auto.