Wegenbelasting 2015 oldtimers

De wegenbelasting oldtimers 2015, wat zijn daar de regels voor? Wij informeren je graag over dit onderwerp zodat je vervolgens weet hoe het met de wegenbelasting zit voor oldtimers in 2015. Helaas is de regelgeving voor 2015 op moment van schrijven niet bekend. Begin 2014 zijn er wel wat wijzigingen doorgevoerd, de stand van zaken voor 2014 kunnen wij je dus wel vertellen.

Oldtimers ouder dan 40 jaar

Heb je een oldtimer die ouder is dan 40 jaar? Dan heb je altijd een vrijstelling van de wegenbelasting. Kortom, je hoeft geen wegenbelasting te betalen voor deze oldtimers. Dit geld voor verschillende soorten brandstoffen, voor diesel, benzine, maar ook voor LPG oldtimers.

Oldtimers ouder dan 26, maar jonger dan 40 jaar

Voor deze categorie is de regelgeving veranderd per januari 2014. Voor deze oldtimers krijg je te maken met een zogenaamd kwarttarief. Dit tarief ligt gelukkig een flink stuk lager dan bij gewone personenauto’s. Je betaalt maximaal 30 euro per kwartaal (120 euro per jaar) aan wegenbelasting. Er zit wel een voorwaarde aan het gebruik van dit kwarttarief. Je mag in de maanden december, januari en februari geen gebruik maken van de oldtimer, je mag er dus niet de weg mee op in deze maanden. Doe je dit toch, dan loop je het risico om een forse boete te krijgen. Daarnaast komen diesel oldtimers niet in aanmerking voor deze regeling.

Diesel en LPG oldtimers jonger dan 40 jaar

Voor deze categorie betaal je de normale wegenbelasting en zijn er geen speciale regelingen waardoor je minder kunt betalen.

Meer informatie

Als je meer informatie wilt hebben over wegenbelasting voor oldtimers, kijk dan even op de website van de Rijksoverheid. Daar vind je alle informatie over dit onderwerp. Over 2015 hebben wij je helaas niks kunnen vertellen, omdat er op het moment van schrijven niks over bekend was. Houd de website van de Rijksoverheid in de gaten zodat je nieuwe informatie tijdig ziet.